Monday, 27 February 2017

Quiz – How much do you know about The Sound of Music



This month's quiz is about the Sound of Music.  Such a classic movie.  See how much you remember about it with this quiz.  As always, you can check the answers by highlighting the line under the question. 

1     The Sound of Music was filmed in:
a)   Austria, Germany & California
b)   Austria, Germany & Switzerland
c)   Austria, Paris & California
d)   London
      Ans: a)

2     The director of the Sound of Music was:
a)    Charles Laughton
b)    Vincente Minelli
c)    Frank Capra
d)    Robert Wise
      Ans: d)

3     From oldest to youngest, which is the correct order of the Von Trapp children?
a)    Greta, Kurt, Liesl, Brigitta, Friedrich, Louisa, Marta
b)   Liesl, Louisa, Friedrich, Kurt, Brigitta, Marta, Gretl
c)   Liesl, Friedrich, Louisa, Kurt, Brigitta, Marta, Gretl
d)   Friedrich, Liesl, Louisa, Kurt, Brigitta, Marta, Gretl
        Ans: c)

4     Which Von Trapp child is associated with the song "Sixteen Going On Seventeen"?
a)   Liesl
b)   Louisa
c)   Marta
d)   Brigitta
        Ans: a)

5     What is Captain Von Trapp's first name?
a)   Georg
b)   Max
c)   Ralph
d)   Herbert
        Ans: a)

6     Which instrument can Maria play?
a)   Piano
b)   Guitar
c)   Flute
d)   Trumpet
        Ans:  b)

7     Captain Von Trapp sings a song about a white flower.  Which flower is it?
a)   Edelweiss
b)   Carnation
c)   Adelvice
d)   Rose
        Ans: a)

8     What is the name of the dance that Captain Von Trapp and Maria perform for the children on the patio?
a)   Viennese Waltz
b)   Austrian Waltx
c)   The Laendler
d)   Austrian Aria
        Ans: c)

9     Who tells Maria that her dress is the ugliest one she has ever seen?
a)    Liesl
b)   Louisa
c)   Kurt
d)   Brigitta
        Ans: d)

10  The Sound of Music is based on a true story?
a)    True
b)   False
       Ans: a)

2 comments:

  1. I love the sound of music! I walked down the isle with my Dad on my wedding day to Edelweiss :)

    ReplyDelete

Your comments are most welcome. Cheers