Monday, 28 November 2016

Quiz – Capital Cities



This month's quiz is about capital cities.  As always, you can check the answers by highlighting the line under the question. See how many you know or can guess. Have fun.

1     What is the capital of Iran?
a)   Bagdad
b)   Tirana
c)   Tehran
d)   Cairo
        Answer: Tehran

2     What is the capital of New Mexico?
a)   Cheyenne
b)   Sacramento
c)   Santa Fe
d)   Jefferson City
        Answer:  Santa Fe

3     What is the capital of Peru?
a)   Buenos Aires
b)   Lima
c)   Brazilia
d)   Bogota
        Answer: Lima

4     What is the capital of Ontario?
a)   Regina
b)   Edmonton
c)   Toronto
d)   Halifax
        Answer: Toronto

5     What is the capital of Spain?
a)   Madrid
b)   Lisbon
c)   Riga
d)   Vaduz
        Answer: Madrid

6     What is the capital of Oregon?
a)   Olympia
b)   Pierre
c)   Bismarck
d)   Salem
        Answer: Salem

7     What is the capital of Japan?
a)   Jakarta
b)   Manila
c)   Beijing
d)   Tokyo
Answer: Tokyo

8     What is the capital of New South Wales?
a)   Perth
b)   Brisbane
c)   Sydney
d)   Melbourne
        Answer: Sydney

9     What is the capital of Nigeria?
a)   Accra
b)   Luanda
c)   Abuja
d)   Addis Ababa
        Answer: Abuja

10  What is the capital of Delaware?
a)   Dover
b)   Montpelier
c)   Harrisburg
d)   Lincoln
        Answer: Dover


1 comment:

Your comments are most welcome. Cheers